مهم‌ترین منبع دریافت سدیم، نمک است، ولی به‌طور طبیعی در بعضی از مواد غذایی مثل گوشت‌ها و سبزی‌ها نیز موجود است. غذاهای آماده و کنسرو شده، مقدار زیادی نمک دارند. ازاین‌رو به افراد دچار فشارخون بالا توصیه می‌شود، مواد غذایی کنسرو شده را مصرف نکنند.

نقش سدیم

همه به‌خوبی نمک را می‌شناسیم و آن را برای طعم غذاهایمان به کار می‌بریم. ولی آیا نمک فایده‌ای هم برای بدن دارد؟ ضرر چه طور؟ در این مطلب در مورد نقش سدیم در بدن و خواص آن صحبت خواهیم کرد.

به گزارش مجله دلتا؛ سدیم یک ماده ضروری و مهم‌ترین الکترولیت موجود برای بدن است. الکترولیت‌ها عناصری هستند که در بدن وظیفه تنظیم غلظت آب بدن و بسیاری از اعمال دیگر را بر عهده دارند. سدیم بیشتر در مایعی که اطراف سلول‌های بدن را فراگرفته، موجود است.

با مصرف نمک که از دو جزء کلر و سدیم تشکیل‌شده است، سدیم وارد بدن شده و به‌راحتی از طریق دستگاه گوارش جذب می‌شود. اغلب سدیم مصرف‌شده (95 درصد) بیشتر از نیاز بدن است که از طریق کلیه‌ها دفع می‌شود. در صورتی‌که با مصرف زیاد نمک میزان سدیم در بدن بالا برود، بخش مربوط به تشنگی در مغز تحریک‌شده، فرمان تشنگی را صادر می‌کند. در این صورت فرد احساس نیاز به آب پیدا کرده و با مصرف آب غلظت سدیم بدن کم می‌شود.

نقش سدیم در بدن

  • در جلوگیری از ناتوانی در گرما و آفتاب‌زدگی مؤثر است.
  • کار اعصاب و عضلات را تقویت می‌کند،
  • در منقبض شدن عضلات مؤثر است.
  • آب بدن را تنظیم می‌کند، درنتیجه با افزایش یا کاهش مصرف آب، بدن دچار تورم یا خشکی نمی‌شود.
  • به هدایت امواج عصبی کمک می‌کند.
  • سدیم در تنظیم PH خون مؤثر است.
  • موجب جذب بهتر قندهای ساده و اسیدهای آمینه که اجزاء تشکیل‌دهنده مواد نشاسته‌ای و پروتئین‌ها هستند، می‌شود.
  • در شیره‌های گوارشی که موجب هضم غذا می‌شوند، وجود دارد.
  • سدیم در استخوان‌ها نیز موجود است.

میزان نیاز به سدیم

نقش سدیم

روزانه 200 میلی‌گرم سدیم، حداقل نیاز یک فرد بالغ را برآورده می‌کند. معمولاً افراد خیلی بیشتر از این میزان و به‌طور متوسط 7 تا 11 گرم در روز، نمک مصرف و از این طریق روزانه 4 گرم سدیم دریافت می‌کنند.

مهم‌ترین منبع دریافت سدیم، نمک است، ولی به‌طور طبیعی در بعضی از مواد غذایی مثل گوشت‌ها و سبزی‌ها نیز موجود است. غذاهای آماده و کنسرو شده، مقدار زیادی نمک دارند. ازاین‌رو به افراد دچار فشارخون بالا توصیه می‌شود، مواد غذایی کنسرو شده را مصرف نکنند.

علائم کمبود سدیم در بدن :

  • سستی
  • انقباض عضلات
  • خستگی و گیجی
  • افت فشارخون

سدیم

با افزایش مصرف سدیم؛ فشارخون بالا رفته، خطر بیماری‌های قلبی-عروقی، سکته و آسیب‌های قلبی به وجود می آید. برای کاهش احتمال بروز این عوارض به افراد توصیه می‌شود مواد حاوی پتاسیم، کلسیم و منیزیم بیشتر مصرف کنند.

در مواردی چون استفراغ پیاپی، اسهال و یا تعریق بیش‌ازحد، دفع سدیم افزایش‌یافته درنتیجه نیاز به مصرف سدیم نیز بیشتر می‌شود.

توجه داشته باشید که مصرف زیاد و طولانی‌مدت سدیم، موجب تجمع آن در بدن شده و در سنین بالا، فرد را در معرض بیماری فشارخون قرار خواهد داد.

همچنین بخوانید:

چرا باید زیتون بخوریم؟

5 دمنوش موثر برای ترک سیگار

درمان نفخ شکم امکان پذیر است؟

رژیم لاغری تابستانه برای کاهش وزن دلخواه!

بوی بد عرق کردن را از خود دور کنید


همه چیز از همه جا سدیم ,مصرف ,نمک ,مواد ,می‌شود ,فشارخون ,در بدن ,سدیم در ,موجود است ,مواد غذایی ,نیز موجود ,مواد غذایی کنسرو ,بالا توصیه می‌شود، ,شده، مقدار زیادی ,منبع دریافت سدیم،منبع

سرکه سیب ؛ درمان کننده هزار و یک درد

حلقه گمشده زنجیر سلامتی

فیبر را دست‌کم نگیرید!

گیاه درمانی با رازیانه

روغن هسته انگور ؛ منبع خوب ویتامین E

علائم دیابت نوع دو ؛ راه‌های پیشگیری از آن

بدخوابی ، عامل چاقی و دیابت

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

آموزش اکسل ویژه حسابداری عشق بهترین سایت خرید انواع ریموت کنترل ساگا بلیط قطار فدک خرید بهترین باسکول بهترین آموزش میکروبلیدینگ قناری فیلم باکیفیت ترین قطعات لودر Wa600 معماری، طراحی داخلی و هنر خلق فضا