میوه‌ها و سبزیجات یکی از ارکان حفظ سلامتی هستند که نباید از خوردن‌شان غافل شد.



می‌دانیم که میوه‌ها و سبزیجات را باید پیش از مصرف با آب تمیز بشوییم، اما پژوهشگران دانشگاه مینه‌سوتا توصیه می‌کنند که شستن میوه‌ها و سبزیجات با محلول آب و سرکه به میکروب‌زدایی بهتر کمک می‌کند. شستن سبزی به شکل درست و اصولی بسیار مهم است.

به گزارش مجله پیام دلتا؛ ازآنجاکه میوه‌ها و سبزیجات فواید بسیاری دارند و همچنین برای آفت‌کشی آنها را سم‌پاشی می‌کنند، بسیار مهم است نحوه درست شستن سبزی و میوه را بدانیم تا هم خواص آن از بین نرود هم  قابل خوردن شوند.

براساس نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۰۳ در نشریه‌ی علمی «مراقبت از موادغذایی» منتشر شد، شستن سیب با محلول آب و سرکه در مقایسه با آب خالی موجب نابودی شمار بیشتری از باکتری‌های سالمونِلای موجود روی پوسته‌ی خارجی سیب می‌شود. جَک بیشاپ، ویراستار مجله‌ی آشپزی کوکس ایلاسترِیتِد، طی انجام آزمایشی مشابه دریافت که سرکه می‌تواند ۹۸ درصد باکتری‌های سطحی میوه‌ها و سبزیجات تازه را از بین ببرد. در ادامه با ما همراه باشید تا نحوه‌ی شستن سبزی و انواع میوه‌ها با سرکه را یاد بگیرید.

وسایل مورد نیاز

۱ پیمانه سرکه‌ی تقطیری سفید؛
بطری اسپری‌دار؛
کاسه یا لگن بزرگ.
راهنمای شستن سبزی و میوه‌هایی دارای سطح صاف

مرحله‌ی اول

 

در یک بطری اسپری‌دار، ۱ پیمانه سرکه‌ی تقطیری سفید به‌اضافه‌ی ۳ پیمانه آب بریزید. در بطری را سفت ببندید و حسابی تکان بدهید تا آب و سرکه خوب باهم مخلوط شوند.

مرحله‌ی دوم

 

این محلول را می‌توانید روی میوه‌ها و سبزیجات دارای سطح صاف مانند سیب و گوجه اسپری کنید. عمل اسپری‌کردن را چندین‌بار (۵ تا ۶ بار) انجام بدهید تا تمام سطح از محلول آب و سرکه پوشیده شود و سپس پوست محصول را با دست‌تان خوب بمالید تا محلول میکروب‌زدا به همه‌ی نقاط برسد.

مرحله‌ی سوم

 

میوه‌ها و سبزیجات اسپری‌شده را زیر شیر آب سرد بشویید تا طعم باقی‌مانده‌ی سرکه از بین برود. باید تمام سطح را با دست‌تان خوب بمالید تا هیچ اثری از سرکه باقی نماند. در آخر هم آب اضافی میوه‌ها و سبزیجات شسته‌شده را بچکانید و قبل از مصرف با حوله‌ی تمیز خشک‌شان کنید.

راهنمای شستن سبزی های برگ‌دار و نامسطح

مرحله‌ی اول

 

در یک کاسه‌ی بزرگ،یک پیمانه سرکه‌ی تقطیری سفید به‌اضافه‌ی ۳ پیمانه آب بریزید و با قاشق یا چیزی مشابه آرام هم‌بزنید تا آب و سرکه خوب باهم مخلوط شوند.

مرحله‌ی دوم

 

سبزیجات برگ‌دار مانند کاهو و اسفناج را پس از برگ‌برگ‌کردن در محلول آب و سرکه بخیسانید و سپس زیر شیر آب سرد بشویید. آب سبزیجات را خوب بگیرید و لای یک پارچه‌ی تمیز خشک‌شان کنید.

مرحله‌ی سوم

 

سبزیجاتی را که دارای سطح ناصاف و پرزدار هستند مانند گل‌کلم و بروکلی، حداقل ۲ دقیقه در محلول آب و سرکه بخیسانید و سپس زیر شیر آب سرد بشویید. در آخر هم آب اضافی‌شان را بگیرید و قبل از مصرف خشک‌شان کنید.

چند نکته :

اگر بطری بزرگی با حجم ۴ پیمانه ندارید یا اگر میوه‌ها و سبزیجات‌ به اندازه‌ای است که ۴ پیمانه محلول آب و سرکه برای شستن‌شان کفایت نمی‌کند، فقط کافی است هر مقدار محلولی که درست می‌کنید (کمتر یا بیشتر از ۴ پیمانه)، به نسبت ۱ به ۳ باشد، یعنی ۱ قسمت سرکه و ۳ قسمت آب.
شستن میوه‌ها و سبزیجاتی مانند کدو و هندوانه که پوست‌شان خورده نمی‌شود، باز هم بسیار مفید است، زیرا باکتری‌های موجود روی پوسته‌ی بیرونی این محصولات ممکن است هنگام برش‌زدن به گوشته‌ی داخلی‌شان نفوذ کنند.
میوه‌ها و سبزیجات تازه را فقط اندکی پیش از مصرف بشویید، زیرا نگهداری میوه‌ها و سبزیجات شسته‌شده باعث می‌شود که زودتر پلاسیده شوند.
همچنین بخوانید:
تیرگی دور چشم ؛ حلقه های کبود خستگی

حلقه گمشده زنجیر سلامتی

مضرات نوشیدن آب یخ


همه چیز از همه جا آب ,سرکه ,میوه‌ها ,سبزیجات ,شستن ,پیمانه ,میوه‌ها و ,و سبزیجات ,آب و ,و سرکه ,شستن سبزی ,پیمانه سرکه‌ی تقطیریمنبع

سرکه سیب ؛ درمان کننده هزار و یک درد

حلقه گمشده زنجیر سلامتی

فیبر را دست‌کم نگیرید!

گیاه درمانی با رازیانه

روغن هسته انگور ؛ منبع خوب ویتامین E

علائم دیابت نوع دو ؛ راه‌های پیشگیری از آن

بدخوابی ، عامل چاقی و دیابت

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

فروش آنلاین قطعات بسترن معرفی کالا فروشگاهی فیلم , اهنگ , خبر , سریال زناشویی ابزارآلات تخفیف معرفی و خرید لوله در آهن تک قالی ایرانی اجناس فوق العاده خريد ماسك صورت روشن كننده زنانه دخترانه 2020