دانه‌های چیا را می‌توانید به صورت خام بخورید یا آن‌را به غذاها و دسرهایتان بیفزایید.

خواص دانه چیا

  

خواص دانه چیا برای سلامتی و زیبایی زیاد است. این دانه به دلیل فوایدی که برای سلامتی دارد و کاربردش درآشپزی، بسیار طرفداردارد.

در ادامه خواص دانه چیا را مجله پیام دلتا دنبال کنید.

اسید چرب امگا ‎۳

دانه‌ی چیا سرشار از چربی‌های غیراشباع چندتایی، به ویژه اسیدهای چرب امگا۳  است.  امگا‎۳  موجود در دانه چیا می‌تواند به کاهش التهاب، بالا رفتن عملکرد  شناختی و پایین آوردن کلسترول کمک کند.

فیبر

فیبر با کاهش التهاب، پایین آوردن کلسترول، و تنظیم عملکرد روده در ارتباط است. دانه چیا منبع فوق‌العاده از فیبر است.

آنتی‌اکسیدان

خواص دانه چیا

دانه چیا سرشار از آنتی‌اکسیدان و برای حفاظت از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد، پیری و سرطان مفید است.

مواد معدنی

دو قاشق غذاخوری دانه چیا حاوی ۱۸ درصد کلسیم، ۳۵ درصد فسفر، ۲۴ درصد منیزیم و حدود ۵۰ درصد منگنز (DRI) است. این مواد مغذی به شما کمک می‌کند از فشار خون بالا پیشگیری کنید.

احساس سیری

ترکیب پروتئین، فیبر و ایجاد هاله‌ ژله‌ای در اطراف دانه‌های چیا  هنگام مخلوط شدن با مایعات در آثار سیری آن نقش دارد.

بدون گلوتن

دانه‌ی چیا حاوی گلوتن یا غلات نیست. برای همین می‌توانید از تمام فواید مغذی آن در یک رژیم بدون گلوتن بهره‌مند شوید.

هضم کامل

بر عکس دانه‌ی کتان، که‌ آن نیز سرشار از اسید چرب امگا‎۳، فیبر، و مواد معدنی است، لازم نیست دانه‌ی چیا را پودر تا مواد مغذی آن را جذب کنید.

بهبود سلامت قلب

با افزایش HDL یا کلسترول خوب در بدن، طبیعی است که سلامت قلب شما نیز حفظ می‌شود و این یکی از خواص دانه چیا است.

رفع اختلال در سوخت و ساز چربی‌ها (دیس‌لیپیدمی)

پژوهشی که در مجله‌ی انگلیسی تغذیه چاپ  شده‌است نشان می‌دهد دانه‌ی چیا به عنوان یک منبع چربی خوراکی می‌تواند  میزان تری‌گلیسیرید و کلسترول را پایین بیاورد

تنظیم قند خون

دانه چیا می‌تواند نقش مهمی در تنظیم  میزان انسولین ایفا کند. این دانه مقاومت به انسولین را پایین آورده و  میزان غیرعادی انسولین را در خون کاهش می‎دهد.

تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها

از آن‌جا که کلسیم و فسفر برخی از انواع  مواد معدنی هستند که در دانه‌های چیا یافت می‌شوند، می‌توان گفت که این  دانه‌ها تاثیر زیادی بروی سلامت دندان و استخوان دارند.

 سلامت متابولیک بدن

کلسترول و فشار خون بالا برای سلامت شما  خطرناک هستند، اما خوردن دانه‌های چیا که امگا‎۳، پروتئین و فیبر دارند،  می‌تواند به کاهش سطح LDL و بالا بردن HDL کمک کند

درمان علائم دیابت نوع ۲

علائم دیابت نوع ۲ را می‌توان با مصرف  مقدار مشخصی از دانه‌های چیا کاهش داد. یک پژوهش نشان داده است که با توجه  به این‌که دانه‌های چیا سرشار از فیبر هستند، می‌توانند برای کاهش قند خون مناسب باشند.

افزایش انرژی بدن

خواص دانه چیا

اضافه کردن دانه‌های چیا به صبحانه‌ می‌تواند ایده خوبی باشد زیرا این دانه‌ها حاوی ویتامین B،  تیامین و نیاسین هستند که می‌توانند مواد غذایی را در بدن شما به انرژی  تبدیل کنند. آن‌ ها همچنین ماده‌ی غذایی مناسبی برای سیستم عصبی و مغز  هستند.

افزایش میزان دریافت آهن‌

در حدود دو قاشق غذاخوری از دانه‌های چیا را به طور روزانه بخورید و ۱۲ درصد آهن مورد نیاز بدن‌تان را تامین کنید.

افزایش میزان جذب ویتامین  E

توانایی بدن شما در جذب ویتامین E را می‌توان با خوردن دانه‌های چیا به طور روزانه، افزایش داد چرا که آن‌ها  حاوی سلنیوم هستند که به عنوان نوعی آنتی‌اکسیدان عمل می‌کند.

بهبود عملکرد عصب‌ ها

منیزیم و مس موجود در دانه‌ چیا، مواد مغذی مهمی برای سیستم عصبی شما هستند. آن‌  ها سیستم عصبی را سالم نگه می‌دارند و به عملکرد درست آن کمک می‌کنند.

خواص دانه چیا برای زیبایی

خواص دانه چیا

دانه‌های چیا به سبب فوایدی که برای سلامتی‎تان دارند روی زیبایی شما نیز بسیار تاثیر گذارند.

  • با آکنه و چین و چروک مبارزه می‌کند.
  • سبب می‌شود که پوست نرم‌تری داشته باشید.
  • پوستی شاداب‌تر برای‌تان ایجاد خواهد کرد.
  • با علائم پیری مبارزه می‌کند.
  • درخشش پوست را افزایش می‌دهد.
  • دانه‌های چیا کمک می‌کنند که پوستی سفت‌تر داشته باشید.
  • از پف کردن پوست جلوگیری می‌کند.
  • در کنترل وزن بدن موثرند.
  • پوست را مرطوب می‌کنند.

مضرات و اثرات جانبی مصرف دانه‌ی چیا

 این دانه‌ها در واقع ویتامین‌ها و مواد  معدنی زیادی دارند اما اگر به درستی مورد استفاده قرار نگیرند، ممکن است  آثار بدی  روی بدن داشته باشند.از جمله :

  • خون‌ریزی
  • ایجاد آلرژی
  • اعتیاد
  • نفخ
  • مسمومیت
  • دریافت بیش از حد (اوور دوز) ویتامین B۱۷

همچنین بخوانید:

عناب ؛ میوه شفابخش 

گیاهان دارویی ؛ گنجینه طبیعی سلامتی 

زردآلو و فواید بی شمار آن 


همه چیز از همه جا چیا ,دانه ,دانه‌های ,مواد ,دانه‌ی ,افزایش ,دانه‌های چیا ,دانه چیا ,دانه‌ی چیا ,چیا را ,چیا بهمنبع

سرکه سیب ؛ درمان کننده هزار و یک درد

حلقه گمشده زنجیر سلامتی

فیبر را دست‌کم نگیرید!

گیاه درمانی با رازیانه

روغن هسته انگور ؛ منبع خوب ویتامین E

علائم دیابت نوع دو ؛ راه‌های پیشگیری از آن

بدخوابی ، عامل چاقی و دیابت

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

برندینگ و بازاریابی اینترنتی مرکز فروش لوازم یدکی گریدر 661 mosbatshoo آموزش آشپزی به صورت مرحله به مرحله مشکلات فنی کامپیوتری هر چی که بخوای قیمت ریموت کنترل ساگا چاپخانه ی ایران زمین تخفیف دونی معرفی کالا فروشگاهی